Novosti

Četrnaest timova započelo s realizacijom svojih poslovnih ideja

Da bi poslovna ideja dobila svoju vrijednost, potrebno ju je realizirati. Upravo je to jedan od glavnih ciljeva edukativno-mentorskog programa „Startup Akademija“ koji je započeo u ponedjeljak, 2.10.2017. godine. Ovo je ujedno i četvrti ciklus programa kojemu je cilj pojedincima i timovima pružiti podršku u početnoj fazi razvoja njihove poslovne ideje.
Ciklus je započeo dvodnevnim treningom na kojem su sudionici započeli razvoj vlastitog poslovnog modela, razvijali vlastiti prijedlog vrijednosti te saznali što je to Lean Customer Development.
Trening je održao gospodin Boris Golob, direktor Znanstveno tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci STEP RI te certificirani Strategyzer trener za Business Model Canvas. U četvrtom ciklusu programa „Startup Akademija“ sudjeluje 14 timova sa šarolikim poslovnim idejama iz različitih gospodarskih sektora.
Sudionike čeka još mnogo rada kroz treninge na kojima će učiti o prodajnim vještinama, marketingu, financijama i prezentacijskim vještinama, ali i kroz mentorske sesije koje će biti prilagođene svakom timu zasebno.
Program će trajati do veljače 2018., a po završetku edukativnog i mentorskog dijela svi sudionici će imati priliku svoje poslovne ideje prezentirati komisiji koja će odabrati najbolju. Za pobjednički tim osigurane su i nagrade u vrijednosti od 3000 dolara.
Ovaj ciklus Startup Akademije implementira se uz podršku Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, u okviru projekta Startup Yourself!, a prvi trening je sufinanciran od strane Švicarskog Poduzetničkog Programa.