Događaji

Biznis forum bosanskohercegovačke dijaspore – BiHdiaFor2018 u INTERA TP-u

Biznis forum bosanskohercegovačke dijaspore – BiHdiaFor2018 u INTERA TP-u

Krajem srpnja, točnije u srijedu, 25.7.2018. godine, u INTERA Tehnološkom Parku održat će se peti po redu Biznis forum bosanskohercegovačke dijasporeBiHdiaFor2018. INTERA TP ove godine je suorganizator foruma zajedno s Biznis centrom bh. dijaspore (Diaspora Business Center) koji čini dio Grupacije Naša perspektiva uz podršku USAID projekta „Diaspora Invest“.
Biznis forum bosanskohercegovačke dijaspore je najveći poslovni skup s članovima zajednice dijaspore u Europi. Skup nudi jedinstvenu priliku domaćim gospodarstvenicima za umrežavanje i sklapanje potencijalnih poslova s uspješnim gospodarstvenicima iz dijaspore.
Ovaj, peti po redu, forum bosanskohercegovačke dijaspore, pored toga što će ugostiti brojne bitne predstavnike poduzetničkog svijeta, omogućit će Vam i da saznate na koji način možete pristupiti kreditima namijenjenima BiH dijaspori, ali i spoznate prave potencijale dijaspore za investiranje u BiH.  Bit će ovo i izvrsna prilika za upoznavanje s  USAID-ov programom savjetodavne, tehničke i financijske podrške investitorima iz dijaspore.
Ciljevi ovogodišnjeg foruma su:
  •          stimuliranje investicija i poslovne suradnje s hercegovačkom dijasporom i
  •          prezentiranje hercegovačke regije kao atraktivne investicijske destinacije.
Kako biste se registrirali za forum, potrebno je popuniti sljedeći obrazac. Također, u cilju lakše uspostave suradnje i pružanja podrške realizaciji Vaših investicija u BiH, zamolit ćemo Vas da popunite sljedeći upitnik, čak i ako niste u mogućnosti prisustvovati forumu.
Dodatne informacije možete dobiti putem telefona 065 766 882 ili mailom info@nasaperspektiva.ba.