Novosti

Code Hub Mostar: Prva tri mjeseca rada prvog coworking prostora u Mostaru

Prije nešto više od šest mjeseci u, do tada, već dugo nekorišten prostor ušli su prvi eksperti koji su prostor u jednoj od najpoznatijih mostarskih zgrada trebali pretvoriti u prvi coworking prostor u središtu Mostara u vlasništvu INTERA Tehnološkog Parka. Tri mjeseca poslije kupovali su se posljednji detalji kako bi prostor, koji se prostire na više od 130 kvadratnih metara, postao idealan za sve timove s poslovnim idejama, startupe, IT poduzeća i stručnjake, ali i pojedince, studente, freelancere, digitalne nomade i turiste. Prije točno tri mjeseca, na današnji dan, za sve njih su otvorena vrata na Code On Meetup-u Vol. 1 i od tada do danas tim INTERA TP-a stvara sadržaj i uvjete potrebne za razvoj i uspjeh korisnika, a sve to čini kroz projekt CODE financiran iz Interreg IPA CBC Programme HR-BA-ME 2014-2020.
Do sada se za korištenje ovog prostora prijavilo gotovo 80 osoba koje su prepoznale ugodnu radnu atmosferu i mogućnosti umrežavanja koje su jedne od temeljnih karakteristika Code Hub-a Mostar. Uz njih je ovu priču upotpunilo više od 200 sudionika različitih događaja. Već u prvom mjesecu postojanja u Code Hub-u Mostar boravili su studenti iz svih dijelova Bosne i Hercegovine na UniCredit Case Competition Eventu, ali i studenti Ekonomskog Fakulteta Sveučilišta u Mostaru kojima je osoblje INTERA Tehnološkog Parka održalo predavanje o projektnom menadžmentu i razvoju poslovnog modela. Na Code On Meetup-u Vol. 2 sudionici su se informirali o javnom natječaju za grant sredstva FMRPO-a, a peti mjesec je obilježilo finale hackathona „Zajedno postižemo više“ u organizaciji INTERA Tehnološkog Parka, ali i Code On Meetup Vol. 3 na kojem je Brett Hill iz udruge Dayton Inspires održao inspirativno predavanje o značaju angažmana mladih ljudi u radu društvene zajednice. Dobrodošlica ljetu je poželjena prvom filmskom večeri u ovom prostoru koju je organizirao tim INTERA TP-a u suradnji s Mostar Summer Youth Programme, ali i četvrtim Code On Meetup-om na kojem su sudionici učili kako pravilno reagirati u konfliktnim situacijama. U međuvremenu je ovaj prostor nekoliko puta bio domaćin različitih edukacija za studente, profesore, ali i članice IT klastera Mostar Software City.
Da bi nastavili istim tempom i u budućnosti, članovi tima, koji stoji iza ovog prostora, već su dogovorili nekoliko značajnih suradnji tako da su u pripremi novi Code On Meetup-i, drugi Code Movie Night, ali i neki novi projekti koji su ostavljeni za jesen među kojima se ističe Coding Contest, najveće online natjecanje u programiranju.
Zvuči dobro, zar ne? A ovo je tek početak.