Novosti

CROWN: Poznati vlasnici najboljih ideja u regiji

Kada su se u studenom prošle godine prijavili na inovativno testiranje podzetničnik potencijala, 300 mladih ljudi iz Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine željelo je kroz projekt CROWN razviti svoju poslovnu ideju. Nakon testiranja, zajedničke konferencije, treninga i mentorskih sesija, njih 28 došlo je do samog kraja te u srijedu, 1.9.2021. godine u hotelu Dvorac Jurjevec u Hrvatskoj pred stručnom komisijom prezentiralo svoje ideje, a najboljih 9 je nagrađeno pripremom, realizacijom i promocijom crowdfunding kampanja!
Kroz 9 mjeseci programa, od toga 6 intenzivnog rada na razvoju ideja, kandidate je vodio tim Razvojne agencije Sisačko-moslavačke županije SI-MO-RA, Inovaciono preduzetničkog centra Tehnopolis i INTERA Tehnološkog Parka. Oni su za kandidate iz tri uključene države organizirali niz edukacija iz područja razvoja poslovnog modela, financija, marketinga i mnogih drugih samo s jednim ciljem – da na završnom pitching natjecanju svoje ideje predstave na najbolji mogući način!
Devet timova istaknulo se u jakoj konkurenciji dojmljivo prezentirajući svoju ideju i spretno odgovarajući na pitanja stručne komisije. U konkurenciji bosansko-hercegovačkih kandidata pobjedu su odnijeli Minela Mešukić Omerović, koja je razvila dating aplikaciju za dijasporu Yumeets, Emina Kapetanović i Kenan Nazdrajić, koji svojom aplikacijom Motus Health doprinose oporavku pacijenata od moždanog udara, te Martina Đorđevska koja svojim brandom Tegla osvaja sve ljubitelje namaza od lješnjaka. U konkurenciji crnogorskih kandidata najboljima su proglašeni Dalibor Peković, koji svojim proizvodom Amaturn donosi revoluciju u svijet snimanja podcasta i drugih videa, Batrić Krvavac, koji je razvio pametnu kutiju za lijekove Medpack, te Matija Kadović čiji proizvod Stereo Art povezuje digitalnu sliku, fotografiju ili ilustraciju s okvirom u koji je ugrađen zvučni sustav. U konkurenciji hrvatskih kandidata nagradu u formi crowdfunding kampanje osvojili su Stefan Vedrina, koji je razvio Learny platformu s edukativnim materijalima za djecu, Josipa Bencek, čiji proizvod Eye hearing revolucionarno pomaže prijenos govora u tekst putem pametnih naočala za osobe s oštećenjem sluha, te Luka Soldo koji je predstavio Herbie, rješenje za oslobađanje od nikotinske ovisnosti.
Put ovih mladih poduzetnika tek počinje jer ih očekuje naporan rad na pripremi i realizaciji crowdfunding kampanja koje će im olakšati izlazak na lokalno i međunarodno tržište!
Propustili ste pratiti online ovo natjecanje? Ne brinite, snimak događaja možete pogledati na linku!
Projekt CROWN sufinanciran je sredstvima EFRR i IPA II fondova Europske unije.