Novosti

Damir Šagolj upoznao veliki broj mladih s dokumentarnom fotografijom

INTERA Tehnološki Park, u partnerstvu s organizacijom Nova Iskra iz Beograda, organizirao je Documentary Photography Practicum kroz projekt Youth Media Hub u okviru zajedničkog regionalnog programa „Dijalog za budućnost“.
Veliki interes potvrda prepoznavanja značaja dokumentarne fotografije
Više od 120 prijava pristiglo je u nešto manje od 10 dana od otvaranja prijava za radionicu koja je naglasak stavila na osnove dokumentarne fotografije i konstrukciju priče kroz istu. Kroz pet sati, Damir Šagolj, višestruko nagrađivani bh. novinar, sudionike i sudionice u dvorani Europa, ali i one koji su radionicu pratili putem Zoom platforme, uveo je u svijet dokumentarne fotografije u kojem on intenzivno živi gotovo 30 godina. Svoje iskustvo boravka na Bliskom Istoku, Aziji i drugim dijelovima svijeta, iskreno i nesebično je prenio prisutnima koji su imali priliku čuti stvarne priče koje stoje iza nekih svjetski najpoznatijih dokumentarnih fotografija. Kroz odgovore na njihova pitanja na kraju radionice, sudionici i sudionice su saznali detalje koji su ih zanimali, a Damir se osvrnuo i na svoje početke i razvoj karijere. Učiti kroz praksu i iskustvo jedini je savjet koji je imao za sve prisutne ističući da je baviti se dokumentarnom fotografijom izazov s kojim se vrijedi suočiti.
Natječaj za dokumentarnu fotografiju
Zakoračiti u svijet dokumentarne fotografije kroz prezentaciju vlastitih radova imaju priliku svi mladi ljudi koji se prijave do nedjelje, 6.12.2020. godine do 23:59h, na natječaj o kojem se više detalja može pronaći ovdje. Naime, kroz projekt Youth Media Hub INTERA Tehnološki Park i Nova iskra daju priliku mladima da kreiraju vlastiti medijski sadržaj koji će biti objavljen i promoviran kroz edukativnu platformu razvijenu kroz projekt.
Youth Media Hub je partnerski projekt kreativnog haba Nova Iskra iz Beograda i organizacije INTERA Tehnološkog Parka iz Mostara.
Projekt se realizira u okviru zajedničkog regionalnog programa „Dijalog za budućnost: Unapređenje dijaloga i društvene kohezije u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Republici Srbiji i između njih” koji provode UNDP, UNICEF i UNESCO, a financira ga Fond UN-a za izgradnju mira (UN PBF).