Novosti

Dvanaest timova započelo razvoj svojih poslovnih ideja kroz program „Startup Akademija“

Kako bi pružio priliku timovima za razvoj njihovih poslovnih ideja, INTERA Tehnološki Park krajem siječnja otvorio je prijave za peti ciklus programa „Startup Akademija“. Na ovaj edukativno-mentorski program prijavilo se 17 timova iz Mostara, ali i Čapljine, Ljubuškog, Širokog Brijega i Sarajeva.
Dvanaest timova, selektiranih prema unaprijed utvrđenim kriterijima, svoj poduzetnički put započelo je prvim danom prvog treninga u četvrtak, 7.3.2019. godine. Tijekom trodnevnog treninga, polaznici su se upoznali sa elementima poslovnog modela te razvijali vlastiti poslovni model i prijedlog vrijednosti. Trening je održao gospodin Boris Golob, direktor Znanstveno tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci STEP RI te certificirani Strategyzer trener za Business Model Canvas.
Zanimljivosti i kvaliteti ovog ciklusa doprinosi i raznolikost poslovnih ideja koje su obuhvatile područja razvoja software-a, poljoprivrede, arhitekture, marketinga, ali i psihologije i upravljanja nekretninama. Svi oni će tijekom programa kroz treninge učiti o prodajnim vještinama, marketingu, financijama i prezentacijskim vještinama, a kroz mentorske sesije, prilagođene svakom timu zasebno, dodatno razvijati svoje poslovne ideje.
Program će trajati do kraja svibnja 2019. godine, a a po završetku edukativnog i mentorskog dijela svi sudionici će imati priliku svoje poslovne ideje prezentirati komisiji koja će odabrati najbolju. Za pobjednički tim osigurane su i nagrade u vrijednosti od 3000 BAM.
Ovaj ciklus Startup Akademije implementira se uz podršku Švicarskog poduzetničkog programa i Ministarstva gospodarstva HNŽ/K.