Novosti

Kick off sastanak obilježio početak projekta FY4ICT

Kick off sastankom u petak, 26.1.2018. godine, započele su aktivnosti u sklopu projekta „Supporting Female Youth from BiH and MNE in entrepreneurship, employment and leadership in ICT“, skraćeno „FY4ICT“.
Cilj projekta je educirati i motivirati mlade žene iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore kako bi započele karijeru i razvijale poduzetnički duh u ICT sektoru razmjenom najboljih praksi, neformalnom edukacijom i prijenosom znanja i vještina od europskih partnera.
Sastanak je organiziran kako bi se partneri međusobno upoznali i dogovorili o aktivnostima koje slijede u narednom periodu.
Projekt „FY4ICT“ će obilježiti radionice i razmjena polaznika u zemlje Europske unije. Polaznicima će biti omogućen pristup znanju i programima na svjetskoj razini. Projekt završava u lipnju 2019. godine regionalnom konferencijom Go Digital! u Nikšiću.
Voditelj projekta je INTERA Tehnološki Park, a ostali partneri su Institut savremenih tehnologija iz Podgorice, Općina Budva, Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis iz Nikšića, Inovacioni centar Banja Luka, Bulgarian Centre of Women in Technology iz Sofie i Vedoma, Zavod za razvoj znanja in podjetništva iz Ceršaka.
Projekt FY4ICT se provodi u sklopu programa Erasmus + i financiran je sredstvima Europske unije.