Novosti

Međunarodni B2B susreti Mostar 2018

Prvi dan 21. Međunarodnog sajma gospodarstva u Mostaru, utorak, 10.4.2018. godine, obilježili su međunarodni B2B susreti u organizaciji INTERA Tehnološkog Parka. Ovi prvi B2B susreti u Mostaru organizirani su uz potporu Europske poduzetničke mreže (EEN) i u suorganizaciji s Privrednom komorom Srbije, Hrvatskom gospodarskom komorom, Privrednom komorom Crne Gore, Privrednom komorom Makedonije, Vanjskotrgovinskom komorom BiH, Razvojnom agencijom Srbije, Privrednom komorom Republike Srpske, Zeničkom razvojnom agencijom i Biznis start-up centrom Bar. Lokalni partneri su bili Gospodarska komora grada Mostara, Razvojna agencija Hercegovine (REDAH) i Mostarski sajam.
U 15 sati na prvom katu Paviljona 1 okupili su se predstavnici više od 60 poduzeća iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Njemačke, Hrvatske, Norveške i Srbije. Tijekom nešto više od 50 održanih sastanaka oni su razgovarali o potencijalnim partnerstvima i prilikama za razvoj svog poslovanja.
„Ovaj regionalni događaj je prvi događaj ovog tipa u Mostaru i radimo na tome da i u Bosni i Hercegovini B2B susreti postanu kultura i alat za efektivno uspostavljanje poslovnih kontakata“, rekao je tehnički direktor INTERA TP-a Mladen Kostić.
U okviru događaja sudionici su imali priliku upoznati se s uslugama EEN-a, najveće svjetske mreže za poslovnu potporu koja djeluje u okviru programa Europske unije. Ovo je samo jedan u nizu događaja koje će INTERA Tehnološki Park organizirati pod pokroviteljstvom ove mreže koja daje podršku ambicioznim malim i srednjim poduzećima u internacionalizaciji poslovanja i jača njihove inovativne kapacitete.