Novosti

Naučite osnove cirkularne ekonomije kroz online tečaj

Primjena novih ekonomskih modela u suvremenom poslovanju izazov je pred kojim se nalazi sve veći broj poduzeća. Sve veću popularnost u svijetu dobiva model cirkularne ekonomije koji naglasak stavlja na ponovno korištenje resursa u proizvodnim procesima.
Nakon održane radionice Kružna ekonomija u privredi tijekom koje su, početkom prosinca u prostorijama INTERA Tehnološkog Parka, lokalna poduzeća i organizacije, koje pružaju podršku razvoju poduzetništva, naučili nešto više o elementima cirkularne ekonomije, ali se i upoznali s prvim koracima primjene ovog modela u poslovanju, INTERA Tehnološki Park predstavlja online tečaj cirkularne ekonomije. Cilj tečaja je upoznati polaznike s pojmom cirkularne ekonomije u poslovnom sektoru fokusirajući se na koristi primjene ovog koncepta te njegovog utjecaja na razvoj gospodarstva, okoliš i stvaranje novih radnih mjesta. Kroz pet modula polaznici će se upoznati s ekonomskim jazom između država svijeta, usporedit će linearnu s cirkularnom ekonomijom, saznat će više o održivom razvoju i faktorima utjecaja na primjenu cirkularne ekonomije te će naučiti više o poslovnim modelima temeljenim na ovom konceptu.
Svi zainteresirani mogu pristupiti tečaju u bilo kojem trenutku kroz kratku registraciju na linku, a praćenje modula je besplatno za sve polaznike. Online tečaj je pripremljen kroz projekt Partnership for circular economy – sustainable SMEs growth and regional development financiran kroz Western Balkans Fund koji INTERA Tehnološki Park implementira u suradnji s Youth Entrepreneurial Service Foundation iz Makedonije, kao vodećim partnerom, te organizacijom Albanian Socio Economic Think Tank.