Novosti

Otvorene prijave za novi ciklus obuke za CNC programere u INTERA TP-u

Svijet proizvodnje nezamisliv je bez alatnih strojeva kojima se upravlja pomoću računala. U gotovo svakom proizvodnom poduzeću procesi obrade metala, drveta i drugih materijala značajno su promijenjeni zahvaljujući uporabi CNC tehnologija. Sve ovo je rezultiralo sve većom potražnjom za zanimanjima CNC operatera i CNC programera. 
Nakon uspješno održanog probnog predavanja u okviru obuke za CNC operatere, INTERA Tehnološki Park priprema i novi ciklus obuke za CNC programere. Ova obuka, koja se već nekoliko godina provodi paralelno s jednom od najdugovječnijih obuka u INTERA TP-u, onom za CNC operatere, polaznike uvodi u svijet CNC tehnologija koji je značajno utjecao na procese obrade metala, drveta i drugih materijala u proizvodnim poduzećima. Ove promjene su rezultirale sve većom potražnjom za ovim zanimanjima u Bosni i Hercegovini, ali i šire.
Ključne vještine u ovom području svi zainteresirani mogu steći tijekom 14. ciklusa čiji je početak planiran za ponedjeljak, 24.02.2020. godine u 17h. Tijekom ukupno 50 školskih sati, polaznici će steći znanja koja svaki CNC programer mora posjedovati za operacije tokarenja (turning), glodanja (milling), tokarenja-glodanja (turn-mill) te rezanja žicom (wire cut).
Iskusni predavači će ih upoznati s programom obuke i mogućnostima koje ista nudi – praktičnim radom i pristupom potencijalnom zaposlenju kroz kontakte s poslodavcima.
Svi zainteresirani za obuku za CNC programera sve detaljne informacije o programu i samoj prijavi mogu dobiti na htec@intera.ba.