Novosti

Predstavljamo CROWN pobjednike: Upoznajte Teglu, najukusniji namaz u regiji

Početkom rujna smo saznali pobjednike višemjesečnog programa za razvoj poslovnih ideja kroz projekt CROWN, sufinanciran sredstvima EFRR i IPA II fondova Europske unije, koji su zajednički implementirali Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županije SI-MO-RA, Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis i INTERA Tehnološki Park. Put devet pobjednika započeo je još prošle godine inovativnim testiranjem, nastavljen je nizom edukacija i mentorskih sesija, a okrunjen je jednodnevnim natjecanjem u Hrvatskoj. Ovo je priča o Martini Đorđevskoj koja stoji iz Tegle, zdravog i ukusnog namaza od lješnjaka.
Kratko predstavite sebe i članove tima.
Martina Đorđevska, diplomirani inženjer prehrambene tehnologije i osnivač brenda Tegla. Damir Fermić, web developer, Maja Plačkoska, grafički dizajn i Ana Artuković, fotograf.
Predstavite svoj proizvod i uslugu.
Tegla je platforma za proizvodnju zdravih gurmanskih maslaca od orašastih plodova. Cilj mi je kreirati zabavne i inovativne okuse koji su gluten free i veganski.
Kada i kako ste dobili ovu ideju?
Budući da i sama volim jesti maslace od orašastih plodova, često bih ih sebi izrađivala te sam došla na ideju da iskoristim svoje znanje i razvijene recepte i podijelim ih s javnosti.
Što je za vas značilo sudjelovanje u programu CROWN?
Sudjelovanje u CROWN-u mi ja jako puno pomoglo u validaciji ideje i razvijanju biznis plana. Smatram da je najdragocjenije nešto na ovom programu imati pristup mentorima koji su uistinu eksperti u svojoj branši. Sljedeći koraci su osmišljavanje crowdfunding kampanje za koju sam osvojila novce na ovom programu. Nakon toga nabavka mašina i registracija biznisa.