Novosti

Regionalni kamp za mlade poduzetnike okupio studente iz BiH, Crne Gore i Srbije

Protekla četiri dana, od petka, 18.10. do ponedjeljka, 21.10.2019. godine četiri studentice iz Mostara dobile su priliku sudjelovati na Regionalnom kampu za mlade poduzetnike na Vučju u Crnoj Gori koji je organizirao Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis, dugogodišnji parner INTERA Tehnološkog Parka. Suradnja s ovim centrom započela je prije nekoliko godina u početnim fazama osnivanja centra, a rezultirala je brojnim implementiranim projektima. Ovaj Kamp je dokaz da ova suradnja već odavno nije ograničena samo na donatorske projekte, već je proširena na sve segmente poslovanja, a posebno se ogleda u pružanju podrške mladim ljudima u razvoju njihovih vještina i poslovnih ideja.
Regionalni kamp za mlade poduzetnike bio je idealna prilika upravo za to – tijekom četiri dana studenti iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije imali su priliku čuti niz zanimljivih predavanja na temu poslovnih modela i planova, financiranja, crowdfundinga, prezentiranja i slično. Predavanje na temu „Kako prepoznati dobru poslovnu ideju“ održao je Vedran Šimunović, direktor INTERA Tehnološkog Parka, a studenti su, između ostalih, mogli poslušati i iskustva Antonija Pušića, poznatijeg kao Rambo Amadeus, ali i predstavnike partnertskih organizacija Deli i Naučno-tehnološkog parka Crne Gore. Uz predavanja, sudionici su, podijeljeni u grupe, uz pomoć mentora radili na razvoju poslovnih ideja što je programu Kampa dalo i praktičnu dimenziju. Osim učeći, studenti su vrijeme provedeno u Crnoj Gori iskoristili družeći se s kolegama i povezujući se regionalno, a domaćini su za njih pripremili i zabavu uz glazbu uživo. Program Kampa je završio prezentiranjem poslovnih ideja pred stručnom komisijom i svečanom dodjelom certifikata.
INTERA Tehnološki Park se zahvaljuje partnerima iz Crne Gore na odličnom programu Kampa, ali i suradnji na drugim aktivnostima.