Novosti

Sudjelovanjem na meetup-u u Švicarskoj jačani interni kapaciteti poslovnog inkubatora INTERA TP-a

Početkom lipnja, voditeljica poslovnog inkubatora INTERA Tehnološkog Parka Meliha Gekić Lerić, na poziv Švicarskog poduzetničkog programa, nekoliko je dana provela u Švicarskoj gdje je bila dijelom Peer Exchange Meetup-a. Meetup je okupio više od dvadeset voditelja poslovnih inkubatora iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Perua, Srbije, Švicarske i Vijetnama.
Bila je to izvrsna prilika za razmjenu informacija o stanju startup ekosustava u zemljama sudionicama te iskustava o načinima promocije poduzetništva i poticanja razvoja poslovnih ideja. Tijekom jednog tjedna kolege iz različitih zemalja radile su u skupinama kako bi im se omogućilo širenje mreže kontakata, ali i ojačala njihova međusobna suradnja. Imali su priliku razgovarati i sa švicarskim stručnjacima koji su im nesebično prenijeli svoja znanja i iskustva iz rada sa startupima. Sudjelovali su na nekoliko interaktivnih radionica na kojima su učili o izgradnji startup ekosustava, izazovima poslovne inkubacije, alatima za rast, mogućnostima privlačenja investitora, značaju partnerstva i mentorstva te mnogim drugim temama neophodnima za razvoj kvalitetnog programa podrške mladim poduzetnicima.
Iako poslovni inkubator INTERA Tehnološkog Parka postoji već nekoliko godina i do sada je iznjedrio više od 30 startup poduzeća, kontinuirano jačanje vlastitih kapaciteta se smatra jednim od ključnih stavki u strategiji razvoja. Upravo će zato i sudjelovanje na ovom meetup-i doprinijeti poboljšanju usluga koje INTERA TP nudi svojim korisnicima.