Novosti

Više od 40 mladih ljudi postalo dijelom desetog ciklusa programa „Moja praksa“

Već nekoliko godina proljeće u INTERA Tehnološkom Parku protječe u znaku pružanja prilike mladim ljudima za stjecanje prvog radnog iskustva u okviru programa „Moja praksa“. Važnost ovog programa ogleda se i u podacima koji govore o zainteresiranosti polaznika za neformalno obrazovanje i praktičan rad. Naime, na ovogodišnji deseti ciklus programa „Moja praksa“ prijavilo se 120 zainteresiranih mladih osoba različitih interesa i zanimanja.
Njih nešto više od 40 dobilo je priliku sudjelovati u programu nakon provedenog selekcijskog postupka u kojem se kao glavni kriterij istaknula srodnost prijave polaznika s potrebama prijavljenih poduzeća. Deseti ciklus programa službeno je započeo u srijedu, 6.3.2019. godine održavanjem prvog treninga na temu timskog rada. Podijeljeni u dvije grupe s ciljem kvalitetnijeg izvođenja treninga, polaznici su od predavača imali priliku čuti o važnosti i osnovnim elementima timskog rada te na taj način steći znanja koja će im uvelike pomoći tijekom trajanja programa, ali i u budućem poslovnom razvoju. Kroz sljedeća tri mjeseca polaznici će proći još četiri treninga na kojima će usvajati komunikacijske i prezentacijske vještine te vještine vođenja i traženja zaposlenja. Paralelno s treninzima polaznici će u timovima raditi na projektnim zadacima koja su za njih, prema vlastitim potrebama, kreirala lokalna poduzeća.
U deseti ciklus programa „Moja praksa“ uključilo se 9 poduzeća s ukupno 11 projektnih zadataka iz područja turizma, event managementa, financija i administracije, marketinga, razvoja software-a i slično. Za polaznike, prema vlastitim potrebama, zadatke su kreirali Alatka, Freemotion, Guma M, INTERA Tehnološki Park, Northcape, Supersoft, TU Stećak, Turistički klaster Hercegovina i UniCredit Bank. Svima njima će ovaj program omogućiti pristup željenim kadrovima i potrebnim rješenjima za njihove projektne zadatke.