Usluge

Podrška ženskom poduzetništvu

Programi podrške ženskom poduzetništvu

ECWT

www.ecwt.eu

 

INTERA Tehnološki Park je u siječnju 2016. godine postao Nacionalna kontakt točka Europskog centra za žene i tehnologiju (ECWT). Riječ je o neprofitnoj organizaciji registriranoj u Norveškoj koja svoje djelovanje implementira kroz Nacionalne kontakt točke u 25 ostalih europskih zemalja. Radi se o europskom partnerstvu koje uključuje više od 130 organizacija i pojedinaca koji mukotrpno rade na poticanju angažmana žena u tehnologijama.
ECWT je vodeća platforma za osiguravanje gender dimenzije u inicijativi Europske komisije „Digital Agenda for Europe“ gdje konstantno radi na pronalasku načina za mjerljivo i značajno povećanje broja žena i djevojčica u znanosti, tehnologiji, inženjerstvu, matematici i IT-u, kao i u integriranju kritične mase žena u Europi u području dizajna, istraživanja, inovacija, proizvodnje i upotrebe ICT-a u periodu između 2010. i 2020. godine. ECWT nastoji podići svijest, informirati i educirati europsku javnost o privlačenju, regrutiranju i održavanju djevojaka i žena u tehnologiji. Ključni prioriteti ECWT-a uključuju: politike i djelovanje, istraživanje i mjerenje učinka, istraživanje i razvoj, širenje i komunikacije te kulturne sadržaje, a sve navedeno kroz obrazovanje, razvoj i zapošljavanje radne snage, poduzetništvo i liderstvo.

Regionalno poduzetničko središte za žene u ICT-u

 

 

U okviru projekta Supporting Female Youth from BiH and MNE in entrepreneurship, employment and leadership in ICT (FY4ICT) financiranog sredstvima Europske unije kroz Erasmus+ program, INTERA Tehnološki Park u suradnji s partnerima Inovacionim Centrom Banja Luka, Inovaciono Preduzetničkim Centrom Tehnopolis, Institutom modernih tehnologija Montenegro te Opštinom Budva potpisao je Sporazum o uspostavljanju Regionalnog poduzetničkog središta za žene u ICT-u.
Ovaj centar je odgovoran za razvoj poduzetničke okoline na regionalnoj razini i njime se jačaju veze između BiH i Crne Gore kao i veze među organizacijama orijentiranima ka jačanju i usmjeravanju žena ka ICT sektoru.
 
Kontakt e-mail: [email protected]