Moja praksa

Što dobivaju polaznici?

Intenzivni treninzi, praktičan rad pod vodstvom kompetentnih mentora i umrežavanje s kolegama jačaju kapacitete polaznike čineći ih konkurentnijima na tržištu rada i spremnijima za rad u poduzećima na izazovnim radnim mjestima.

Što dobivaju poduzeća?

Program u svojoj suštini za poduzeća predstavlja olakšanje prilikom selekcijskog procesa kandidata s obzirom da se kroz nekoliko tjedana rada s timovima mogu identificirati kvalitetni kadrovi za popunjavanje upražnjenih radnih mjesta.

O programu

Program „Moja praksa“ namijenjen je prvenstveno mladim, visokoobrazovanim nezaposlenim osobama, ali i studentima završnih godina koji razmišljaju o svojoj poslovnoj karijeri i prije trenutka diplomiranja. Program kroz tri mjeseca trajanja obuhvaća niz treninga poslovnih vještina i praktični rad u timovima na projektima koje, prema vlastitim potrebama, kreiraju poduzeća koja sudjeluju u programu.

Kroz treninge poslovnih vještina polaznici uče o timskom radu, liderstvu, komunikacijskim vještinama, ponašanju tijekom intervjua za posao i prezentacijskim vještinama. Ove vještine, koje polaznici steknu tijekom treninga, vještine su koje su neophodne za uspješno obavljanje zadataka na radnom mjestu. Treninzi doprinose osobnom i poslovnom razvoju mladih ljudi koji trebaju širiti znanja i primjenjivati ih u konkretnim poslovnim situacijama kako bi bili konkurentniji na tržištu rada te spremno odgovorili na sve izazove koji se nalaze ispred njih.


U drugom dijelu programa polaznici, podijeljeni u timove, dobiju konkretan zadatak koji trebaju riješiti svojim znanjem i vještinama stečenim na radionicama. Zadatke kreiraju poduzeća uključena u program prema vlastitim potrebama kako bi i njima sudjelovanje u programu donijelo značajnu korist u vidu rješavanja postojećih problema. Uz podršku mentora iz poduzeća i tima stručnjaka iz INTERA Tehnološkog Parka formirani timovi nekoliko tjedana rade na dodijeljenom projektu čime stječu konkretno radno iskustvo iz struke. Rezultate svog rada timovi predstavljaju na svečanoj javnoj dodjeli diploma gdje pred drugim polaznicima i predstavnicima poduzeća prezentiraju uspješno urađene projekte.

O kvaliteti programa Moja praksa svjedoče brojke na koje je INTERA Tehnološki Park posebno ponosan. Do sada se na program prijavilo preko 1.000 kandidata, a program je uspješno završilo više od 500 mladih ljudi, od kojih je gotovo 50% dobilo priliku za zaposlenje, većina upravo u poduzećima za koja su radila projekt.

11

ciklusa
500+

polaznika
108

timova
54

različita poduzeća

Prijavite se za sudjelovanje

Ukoliko imate projektni zadatak, svoje znanje želite podijeliti s mladim ljudima ili tražite nove zaposlenike, ovaj program je idealan za Vaše poduzeće.

Ukoliko želiš svoje znanje praktično primijeniti, steći prvo radno iskustvo te upoznati kolege i potencijalne poslodavce, ovaj program je baš za tebe.

Polaznici o nama

 • Kao osobi koja je uvijek spremna za nove izazove i nova iskustva, program Moja praksa je doista bilo veliko iskustvo. U toku programa naučila sam kako se najbolje organizirati i na najbolji način ostvariti postavljenje ciljeve. Svakako da je veliki izazov bio sam projekat gdje sam sa minimalno znanja o onome što trebam odraditi uz savjete stručnih mentora prevazišla sve prepreke i mnogo toga naučila. Mislim da je najvažnija stvar koju sam dobila samim programom ojačano samopouzdanje i vjera u sebe da mogu naučiti ono što ne znam i prihvatiti zadatke koje se stavljaju pred mene ne kao probleme nego kao vid učenja i samostalnog usavršavanja. Znam da će mi znanje i iskustvo stečeno učestvujući u programu pomoći u budućim poslovnim angažmanima, ali i završetku studija.
  Jasmina Fejzić
  polaznica 8. ciklusa programa
 • Učestvovanje na programu "Moja praksa" bilo je predivno iskustvo. Dobila sam priliku da unaprijedim praktične vještine te da kroz niz poučnih treninga usvojim nova znanja te poboljšam komunikacijske vještine. Ono što mi je najznačajnije svakako je to što sam zahvaljujući ovoj praksi dobila posao u svojoj struci. Svim mladim ljudima preporučila bih sudjelovanje u ovom programu.

  Semra Šendro
  polaznica 9. ciklusa programa
 • Kroz program sam nastojala da izvučem što više tog što bi mi koristilo i nakon prakse, a jedna od najvažnijih stvari mi je bio networking i prilika da razgovaraš s osobama koje itekako mogu da udjele korisne savjete. Zatim, zaista kvalitetni treninzi. Iako sam do sad imala priliku da ih slušam više puta kroz druge organizacije i prilike, uvijek bih nešto korisno izvukla i iz treninga u okviru programa. Posebno me dojmila ta činjenica da smo imale itekako prostora da iskažemo svoju kreativnost i slobodu rada bez velikog utjecaja samog preduzeća. Dato nam je na povjerenje da kreiramo nešto novo i drugačije, krenuvši od nule. I zadnja stvar, prilika da budem lider grupi cura koje prethodno nisam poznavala. Velika je to odgovornost, ali i u drugu ruku prilika da radiš na sebi i unaprijediš svoje liderske vještine.

  Šejla Čajdin
  polaznica 10. ciklusa programa